Maistas, kurį valgome, suteikia mūsų kūnui energijos ir medžiagų, reikalingų tinkamai funkcionuoti. Jei negauname tinkamų vitaminų bei mineralų, kenčia medžiagų apykaitos procesai ir pablogėja sveikata. Jei gausime per daug maisto arba maisto, kuris mūsų organizmui duoda neteisingus nurodymus, galima turėti viršsvorį, nepakankamai maitintis ir rizikuoti susirgti tokiomis ligomis kaip artritas, diabetas ir širdies ligos. Trumpai tariant, tai, ką valgome, yra svarbiausia mūsų sveikatai. Maiste esančios maistinės medžiagos leidžia mūsų kūno ląstelėms atlikti reikiamas funkcijas. Tai parodo, kokios maisto medžiagos yra būtinos mūsų fiziniam funkcionavimui.
Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju, kad išliktų
Maistinės medžiagos yra maistinės medžiagos, esančios maiste, kurios yra būtinos kūno funkcijų augimui, vystymuisi ir palaikymui. Esminė reikšmė, kad jei nėra maistinės medžiagos, funkcijos ir dėl to žmonių sveikatos būklė blogėja. Kai maistinių medžiagų vartojimas reguliariai neatitinka maistinių medžiagų poreikius, kuriuos lemia ląstelių veikla, medžiagų apykaitos procesai sulėtėja arba net sustoja. Kitaip tariant, maistinės medžiagos mūsų organizmui nurodo, kaip veikti. Šia prasme maistas gali būti vertinamas kaip organizmo „informacijos“ šaltinis.
Taip mąstydami apie maistą, susiduriame su mityba, kuri viršija kalorijas ar gramus, skiriame maistą į gerą maistą ir blogą maistą. Šis požiūris verčia mus sutelkti dėmesį į maisto produktus, kuriuos turėtume įtraukti, o ne į maisto produktus, kuriuos reikia išskirti. Užuot žiūrėję į maistą kaip į priešą, mes žiūrime į maistą kaip į būdą, kaip sukurti sveikatą ir sumažinti ligas, padedant organizmui išlaikyti funkciją. Todėl yra būtinos mitybos programos, kurias gali tinkamai paruošti https://calorycare.lt/dietologo-paslaugos/ specialistai.
Koks yra maisto ir ligų ryšys?
Kaip visuomenė susiduria su didelėmis sveikatos problemomis. Dabar daugelis tyrinėtojų mano, kad problemos kaip lėtinės ligos, įskaitant depresija, iš dalies susijusios su mityba. Nors anksčiau jie tikėjo, kad tokias ligas, kaip 2 tipo diabetas, nutukimas, širdies ligos, insultas ir tam tikri vėžio atvejai, sukėlė viena geno mutacija, dabar šios sąlygos dažniausiai priskiriamos biologinės disfunkcijos tinklui. Maistas, kurį valgome, yra svarbus šios disfunkcijos veiksnys, iš dalies dėl to, kad mūsų mityboje trūksta reikiamo maistinių medžiagų balanso, kurių jums reikia, ir kaip jų gauti.
Siekdami užkirsti kelią šių ligų atsiradimui, turime žinoti, kaip kelios dietos maistinės medžiagos sąveikauja ir veikia žmogaus organizmo funkcijas. Funkcinė medicina yra dinamiškas požiūris į sudėtingų ir lėtinių ligų vertinimą, prevenciją ir gydymą naudojant mitybą. Ši sveikatos priežiūros sritis taip pat atlieka tyrimus apie mitybos vaidmenį sveikatai.
Maistinės medžiagos yra maistinės medžiagos, esančios maiste, kurios yra būtinos kūno funkcijų augimui, vystymuisi ir palaikymui. Esminė reikšmė, kad jei nėra maistinės medžiagos, funkcijos ir dėl to žmonių sveikatos būklė blogėja. Kai maistinių medžiagų vartojimas reguliariai neatitinka maistinių medžiagų poreikius, kuriuos lemia ląstelių veikla, medžiagų apykaitos procesai sulėtėja arba net sustoja. Kitaip tariant, maistinės medžiagos mūsų organizmui nurodo, kaip veikti. Šia prasme maistas gali būti vertinamas kaip organizmo „informacijos“ šaltinis.
Taip mąstydami apie maistą, susiduriame su mityba, kuri viršija kalorijas ar gramus, skiriame maistą į gerą maistą ir blogą maistą. Šis požiūris verčia mus sutelkti dėmesį į maisto produktus, kuriuos turėtume įtraukti, o ne į maisto produktus, kuriuos reikia išskirti. Užuot žiūrėję į maistą kaip į priešą, mes žiūrime į maistą kaip į būdą, kaip sukurti sveikatą ir sumažinti ligas, padedant organizmui išlaikyti funkciją. Todėl yra būtinos mitybos programos, kurias gali tinkamai paruošti https://calorycare.lt/dietologo-paslaugos/ specialistai.
Koks yra maisto ir ligų ryšys?
Kaip visuomenė susiduria su didelėmis sveikatos problemomis. Dabar daugelis tyrinėtojų mano, kad problemos kaip lėtinės ligos, įskaitant depresija, iš dalies susijusios su mityba. Nors anksčiau jie tikėjo, kad tokias ligas, kaip 2 tipo diabetas, nutukimas, širdies ligos, insultas ir tam tikri vėžio atvejai, sukėlė viena geno mutacija, dabar šios sąlygos dažniausiai priskiriamos biologinės disfunkcijos tinklui. Maistas, kurį valgome, yra svarbus šios disfunkcijos veiksnys, iš dalies dėl to, kad mūsų mityboje trūksta reikiamo maistinių medžiagų balanso, kurių jums reikia, ir kaip jų gauti.
Siekdami užkirsti kelią šių ligų atsiradimui, turime žinoti, kaip kelios dietos maistinės medžiagos sąveikauja ir veikia žmogaus organizmo funkcijas. Funkcinė medicina yra dinamiškas požiūris į sudėtingų ir lėtinių ligų vertinimą, prevenciją ir gydymą naudojant mitybą. Ši sveikatos priežiūros sritis taip pat atlieka tyrimus apie mitybos vaidmenį sveikatai.
Užsakymo Nr. E-00144