
Gaminti mėgstančioms moterims ir vyrams įvairiausių virtuvės įrankių niekada nebūna per daug, nes kiekvienas iš jų turi savo paskirtį ir yra nepamainomas pagalbininkas gaminimo procese. Šiandien pakalbėkime apie įvairius sietelius ir skustuvus. Ar žinote iš ko jie gaminami ir kokia jų pagrindinė paskirtis?
Kokia sietelių, sijotuvų ir koštuvų paskirtis? Iš kokių medžiagų jie gaminami?
Kokia sietelių, sijotuvų ir koštuvų paskirtis? Iš kokių medžiagų jie gaminami?
Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju, kad išliktų
Sietelis – vienas iš įrankių, karaliaujančių mūsų virtuvėse. Šiandien trumpai pakalbėkime apie prieskonių, arbatų bei universalius sietelius, miltų sijotuvus, koštuvus, jų paskirtį bei medžiagas, iš kurių jie gaminami.
Prieskonių sieteliai – sieteliai, skirti lauro lapeliams, įvairioms prieskoninėms žolelėms ir pan. sudėti, verdant sriubas, sultinius, kisielius ir t. t. Naudojant šiuos sietelius, nebereikia nukošti išvirtų gaminių. Prieskoniams skirti sieteliai yra gaminami iš nerūdijančio plieno, yra tvirti, nesunkiai išardomi ir lengvai plaunami. Šiuos sietelius galima plauti ir indaplovėje.
Arbatžolių sieteliai – sieteliai, kuriuos savo virtuvėje privalo turėti kiekvienas, neabejingas arbatžolių aromatui. Arbatžolių sieteliai yra gaminami iš nerūdijančio plieno, plastiko, bambuko arba silikono. Iš nerūdijančio plieno pagamintus arbatos sietelius galima plauti indaplovėje, iš kitų medžiagų pagamintus sietelius patartina plauti rankomis.
Miltų sijotuvas – nepamainomas įrankis tiems, kurie neįsivaizduoja savo gyvenimo be bandelių, pyragų ir kitų saldėsių bei mėgsta juos gaminti. Miltų sijotuvai yra gaminami iš plastiko arba nerūdijančio plieno.
Koštuvas – funkcionalus įrankis, pasitarnaujantis gaminant ir serviruojant maistą. Koštuvai yra gaminami iš nerūdijančio plieno ir silikono. Iš abiejų šių medžiagų pagamintus koštuvus galima plauti indaplovėje. Silikoniniai koštuvai itin tiks tiems, kurių virtuvės nėra didelės ir kuriems norisi taupyti vietą: šie koštuvai susilanksto, bet nesideformuoja. Iš silikono pagamintus koštuvus galima naudoti mikrobangų krosnelėje, orkaitėje ir šaldiklyje: atsparūs temperatūrai nuo -60 ºC iki +220 ºC.
Universalūs sieteliai yra gaminami iš nerūdijančio plieno. Jų būna įvairių skersmenų. Jie tarsi „prilimpa“ prie rankos, t. y., patogūs naudoti. Didelis privalumas tas, kad juos galima plauti indaplovėje.
Kokia skustuku paskirtis ir iš kokių medžiagų jie gaminami?
Tikriausiai išgirdus žodį „skustukai“, pirmas į galvą atėjęs vaizdinys yra bulvių skutimas. Bulvių skustuvai, greičiausiai, yra tie virtuvės įrankiai, kurias didžioji lietuvių dalis naudoja kasdien. Vis dėl to skustukai yra naudojami ne tik bulvėms skusti. Jie puikiai pašalina odeles ir nuo kitų daržovių bei vaisių.
Skustukai yra gaminami iš nerūdijančio plieno. Jų korpusas taip pat gali būti pagamintas iš medienos arba plastiko, bet ašmenys vis tiek bus iš nerūdijančio plieno. Skustukai yra aštrus įrankis, todėl su jais reikia elgtis atsargiai, ypač kai juos plaunate rankomis. Tiesa, dauguma skustukų galima plauti indaplovėje kartu su kitais virtuvės įrankiais bei indais, o tai tikrai patogu. Skustukai yra dažna virtuvės reikmenų rinkinių, dar susidedančių iš česnako traiškytuvo bei virtuvės žirklių, dalis. Tokie rinkiniai taip pat yra gaminami iš nerūdijančio plieno ir gali būti plaunami indaplovėse.
Kokių formų būna skustukų?
Vyrauja trys populiariausios skustukų formos, tai tradicinės formos skustukas, „Y“ formos skustukas bei modernaus dizaino skustukas. Šie trys skustukai savo išvaizda ir dizaino sprendimais labai skiriasi vienas nuo kito, tačiau puikiai atlieka tą pačią funkciją. Rinkdamiesi skustuką, visada atkreipkite dėmesį, kuri jo forma jums patogiausia, nes pagrindinę savo funkciją , t. y., skutimą, bet kokios formos skustukai atlieka puikiai.
Sietelis – vienas iš įrankių, karaliaujančių mūsų virtuvėse. Šiandien trumpai pakalbėkime apie prieskonių, arbatų bei universalius sietelius, miltų sijotuvus, koštuvus, jų paskirtį bei medžiagas, iš kurių jie gaminami.
Prieskonių sieteliai – sieteliai, skirti lauro lapeliams, įvairioms prieskoninėms žolelėms ir pan. sudėti, verdant sriubas, sultinius, kisielius ir t. t. Naudojant šiuos sietelius, nebereikia nukošti išvirtų gaminių. Prieskoniams skirti sieteliai yra gaminami iš nerūdijančio plieno, yra tvirti, nesunkiai išardomi ir lengvai plaunami. Šiuos sietelius galima plauti ir indaplovėje.
Arbatžolių sieteliai – sieteliai, kuriuos savo virtuvėje privalo turėti kiekvienas, neabejingas arbatžolių aromatui. Arbatžolių sieteliai yra gaminami iš nerūdijančio plieno, plastiko, bambuko arba silikono. Iš nerūdijančio plieno pagamintus arbatos sietelius galima plauti indaplovėje, iš kitų medžiagų pagamintus sietelius patartina plauti rankomis.
Miltų sijotuvas – nepamainomas įrankis tiems, kurie neįsivaizduoja savo gyvenimo be bandelių, pyragų ir kitų saldėsių bei mėgsta juos gaminti. Miltų sijotuvai yra gaminami iš plastiko arba nerūdijančio plieno.
Koštuvas – funkcionalus įrankis, pasitarnaujantis gaminant ir serviruojant maistą. Koštuvai yra gaminami iš nerūdijančio plieno ir silikono. Iš abiejų šių medžiagų pagamintus koštuvus galima plauti indaplovėje. Silikoniniai koštuvai itin tiks tiems, kurių virtuvės nėra didelės ir kuriems norisi taupyti vietą: šie koštuvai susilanksto, bet nesideformuoja. Iš silikono pagamintus koštuvus galima naudoti mikrobangų krosnelėje, orkaitėje ir šaldiklyje: atsparūs temperatūrai nuo -60 ºC iki +220 ºC.
Universalūs sieteliai yra gaminami iš nerūdijančio plieno. Jų būna įvairių skersmenų. Jie tarsi „prilimpa“ prie rankos, t. y., patogūs naudoti. Didelis privalumas tas, kad juos galima plauti indaplovėje.
Kokia skustuku paskirtis ir iš kokių medžiagų jie gaminami?
Tikriausiai išgirdus žodį „skustukai“, pirmas į galvą atėjęs vaizdinys yra bulvių skutimas. Bulvių skustuvai, greičiausiai, yra tie virtuvės įrankiai, kurias didžioji lietuvių dalis naudoja kasdien. Vis dėl to skustukai yra naudojami ne tik bulvėms skusti. Jie puikiai pašalina odeles ir nuo kitų daržovių bei vaisių.
Skustukai yra gaminami iš nerūdijančio plieno. Jų korpusas taip pat gali būti pagamintas iš medienos arba plastiko, bet ašmenys vis tiek bus iš nerūdijančio plieno. Skustukai yra aštrus įrankis, todėl su jais reikia elgtis atsargiai, ypač kai juos plaunate rankomis. Tiesa, dauguma skustukų galima plauti indaplovėje kartu su kitais virtuvės įrankiais bei indais, o tai tikrai patogu. Skustukai yra dažna virtuvės reikmenų rinkinių, dar susidedančių iš česnako traiškytuvo bei virtuvės žirklių, dalis. Tokie rinkiniai taip pat yra gaminami iš nerūdijančio plieno ir gali būti plaunami indaplovėse.
Kokių formų būna skustukų?
Vyrauja trys populiariausios skustukų formos, tai tradicinės formos skustukas, „Y“ formos skustukas bei modernaus dizaino skustukas. Šie trys skustukai savo išvaizda ir dizaino sprendimais labai skiriasi vienas nuo kito, tačiau puikiai atlieka tą pačią funkciją. Rinkdamiesi skustuką, visada atkreipkite dėmesį, kuri jo forma jums patogiausia, nes pagrindinę savo funkciją , t. y., skutimą, bet kokios formos skustukai atlieka puikiai.
Užsakymo Nr. E-00167