Jei nesate susipažinę su matcha, tai japoniški žaliosios arbatos milteliai, pagaminti iš smulkiai sumaltų džiovintų arbatos lapų. Šis gėrimas yra šiek tiek kartaus skonio ir ryškios žalios spalvos, atsirandančios dėl didelio chlorofilo kiekio lapuose. Tai buvo tradicinių japonų arbatos ceremonijų kertinis akmuo šimtmečius, tačiau neseniai jis išpopuliarėjo JAV dėl savo naudos sveikatai.
Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju
Įprasta žalioji arbata jau reklamuojama kaip stiprus antioksidantas, tačiau matcha arbata turi dar daugiau naudos. Štai kodėl: kai gaminate žaliąją arbatą, lapus pamirkote karštame vandenyje ir išmetate. Kai gaminate matchą, miltelius išplakate karštame vandenyje arba piene. Tokiu būdu Jūs sunaudojate visą arbatos lapą! Jame esantys antioksidantai gali sumažinti kraujospūdį, sumažinti širdies ligų riziką ir netgi pagreitinti medžiagų apykaitą.
Keli patarimai
Matcha arbatos galiojimo laikas nėra ypač ilgas. Atidarę pakuotę sunaudokite per 2 mėnesius, kad išgautumėte geriausią spalvą ir skonį. Rekomenduojama pirkti nedideliais kiekiais ir laikyti šaldytuve, kad išsaugotumėte šviežumą.
Jei matcha gaminate dažnai, rekomenduojama investuoti į bambukinį plaktuvą, vadinamą chasen. Jo ypatinga konstrukcija suskaido gumulėlius ir sukuria malonų putojantį sluoksnį gėrimo viršuje. Jei jo neturite, naudokite įprastą plaktuvą arba elektrinį pieno plakiklį. Plakimas ar maišymas šakute ar šaukštu čia netiks.
Kaip gaminti matcha arbatą?
Štai ką reikia padaryti žingsnis po žingsnio:
Įprasta žalioji arbata jau reklamuojama kaip stiprus antioksidantas, tačiau matcha arbata turi dar daugiau naudos. Štai kodėl: kai gaminate žaliąją arbatą, lapus pamirkote karštame vandenyje ir išmetate. Kai gaminate matchą, miltelius išplakate karštame vandenyje arba piene. Tokiu būdu Jūs sunaudojate visą arbatos lapą! Jame esantys antioksidantai gali sumažinti kraujospūdį, sumažinti širdies ligų riziką ir netgi pagreitinti medžiagų apykaitą.
Keli patarimai
Matcha arbatos galiojimo laikas nėra ypač ilgas. Atidarę pakuotę sunaudokite per 2 mėnesius, kad išgautumėte geriausią spalvą ir skonį. Rekomenduojama pirkti nedideliais kiekiais ir laikyti šaldytuve, kad išsaugotumėte šviežumą.
Jei matcha gaminate dažnai, rekomenduojama investuoti į bambukinį plaktuvą, vadinamą chasen. Jo ypatinga konstrukcija suskaido gumulėlius ir sukuria malonų putojantį sluoksnį gėrimo viršuje. Jei jo neturite, naudokite įprastą plaktuvą arba elektrinį pieno plakiklį. Plakimas ar maišymas šakute ar šaukštu čia netiks.
Kaip gaminti matcha arbatą?
Štai ką reikia padaryti žingsnis po žingsnio:
- Išsijokite miltelius į nedidelį dubenį ar puodelį. Priešingu atveju bus sunku pasiekti tolygų arbatos pasiskirstymą skystyje, o Jūsų gėrimas bus gumuliuotas.
- Įpilkite nedidelį kiekį karšto vandens ir išplakite. Tai nėra įprastas plakimas, kai, pavyzdžiui, plakate kiaušinienę. Vietoje to energingai plakite iš vienos pusės į kitą – tiesia linija pirmyn ir atgal arba zigzago būdu, kad milteliai tolygiai pasiskirstytų vandenyje ir ant viršaus susidarytų putojantis sluoksnis. Jei plaksite sukamaisiais judesiais, arbata nesuputos.
- Galiausiai užpilkite karštu vandeniu arba garintu pienu. Tradicinė matcha žalioji arbata gaminama tik iš žaliosios arbatos miltelių ir vandens, bet Jūs taip pat galite lengvai pasigaminti latę, gėrimą užpilant garintu pienu. Man patinka gaminti su migdolų pienu, kokosų pienu ar naminiu avižų pienu. Vėl išplakite iki putų, pagal skonį pasaldinkite ir mėgaukitės!
Užsakymo Nr. E-00227