Polifenolių paslapties atskleidimas
Polifenoliai - įvairios grupės natūraliai augaluose randamų junginių - vis dažniau atkreipiamas dėmesys į jų didelę naudą sveikatai. Tai medžiagos, suteikiančios vaisiams ir daržovėms ryškias spalvas ir pasižyminčios antioksidacinėmis savybėmis.
Polifenoliai - įvairios grupės natūraliai augaluose randamų junginių - vis dažniau atkreipiamas dėmesys į jų didelę naudą sveikatai. Tai medžiagos, suteikiančios vaisiams ir daržovėms ryškias spalvas ir pasižyminčios antioksidacinėmis savybėmis.
Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju
Įvairiapusė polifenolių nauda sveikatai
Polifenoliai yra ne tik antioksidantai; jie atlieka svarbų vaidmenį stiprinant bendrą sveikatą. Šie junginiai mažina įvairių lėtinių ligų, įskaitant širdies ligas, diabetą ir tam tikrų rūšių vėžį, riziką. Jie taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios labai svarbios lėtinių uždegiminių ligų prevencijai ir valdymui.
Maistiniai polifenolių šaltiniai
Įvairiapusė polifenolių nauda sveikatai
Polifenoliai yra ne tik antioksidantai; jie atlieka svarbų vaidmenį stiprinant bendrą sveikatą. Šie junginiai mažina įvairių lėtinių ligų, įskaitant širdies ligas, diabetą ir tam tikrų rūšių vėžį, riziką. Jie taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios labai svarbios lėtinių uždegiminių ligų prevencijai ir valdymui.
Maistiniai polifenolių šaltiniai
|
Įtraukti polifenolių į savo mitybą nesudėtinga, jei naudojate įvairius augalinės kilmės maisto produktus. Turtingi šaltiniai yra uogos, riešutai, alyvuogės, arbatos ir net tam tikri prieskoniai bei žolelės. Šie maisto produktai ne tik padidina polifenolių kiekį, bet ir pagerina bendrą mitybos kokybę.
|
Polifenolių įtraukimas į kasdienį režimą
Norint maksimaliai padidinti polifenolių naudą sveikatai, rekomenduojama vartoti įvairius polifenolių turinčius maisto produktus. Taip užtikrinamas platus šių junginių spektras, kurių kiekvienas pasižymi unikalia nauda. Virimo būdai ir maisto apdorojimas gali turėti įtakos polifenolių kiekiui, todėl naudinga vartoti žalius arba kuo mažiau apdorotus maisto produktus.
Polifenoliai yra paprastas ir natūralus būdas stiprinti sveikatą. Į savo mitybą įtraukę įvairių polifenolių turinčių maisto produktų, galite mėgautis jų teikiama nauda sveikatai. Daugiau informacijos apie polifenolių naudą kognityviniams tikslams rasite svetainėje https://merita.lt/blogs/news/polifenoliai-kognityvinei-sveikatai, kurioje pateikiama išsami informacija šia įdomia tema.
Užsakymas Nr. E-00335