Daugumai šis patiekalas tikrai kelia gerus prisiminimus ir žadina apetitą. Kadangi lietuviai jį mėgsta lygiai kaip ir kitus gaminius iš varškės. Bet daugelis jų namuose gaminti nesiryžta ir mieliau pasilepina pas tėvus, senelius ar restoranuose. Tačiau iš tikrųjų nereikia ypatingų kulinarinių sugebėjimų, jog būtų galima ir savarankiškai pasigaminti ne ką prastesnį variantą. Tuo labiau, jog ir šis patiekalas nėra labai sunkus. Kadangi galimybės padaryti kažką ne taip, dėl ko niekas nesigautų, yra itin nedidelės. Ir pakanka vien tik paruošti tinkamą tešlą, kad būtų galima sakyti, jog patiekalas pavyks. O tą padaryti visuomet padės receptai.
Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju, kad išliktų
Nuo ko pradėti?
Nors tai pakankamai dažnas bei tradicinis patiekalas, tačiau galima rasti įvairių jo variantų. Kadangi varškėčiai gali būti tiek kepti, tiek ir virti. Taigi, kiekvienas gali pasirinkti, kuris variantas jam priimtinesnis. O tuomet beliks kibti į darbus. Jeigu negaminate labai dažnai, tai pirmiausiai reikėtų susiruošti visus ingredientus pagal pasirinktą receptą. Dar geriau iškart pasiimti jų tiek, kiek ir reikės patiekalo gamybai. Ir tuomet beliks tik viską atlikti iš eilės kaip nurodytą. Kol galiausiai reikės tik suformuoti gražias formas iš tešlos ir pradėti kepti arba virti.
Į ką svarbu atkreipti dėmesį
Iš esmės varškėčiai gaminami pakankamai paprastai, todėl vien vadovaujantis receptu turėtų nekilti didesnių sunkumų. Tačiau yra keli niuansai, kuriuos būtų pravartu žinoti, ypač gaminant pirmus kartus. Tai būtų tešlos konsistencija. Būtent nepatyrusiems kulinarams suprasti, kokia ji turėtų būti, nėra lengva užduotis. Tačiau šioje vietoje gali labai padėti gana paprasta taisyklė. Tešla neturi lipti prie rankų, tuomet iš jos jau galima formuoti galutinė produktą. Be to, prieš kepant ar verdant dar reikėtų papildomai apvolioti gaminius miltuose. Kas užtikrins, jog jie tikrai neprilips nei prie rankų, nei prie keptuvės. Taip pat pravartu būtų neskubėti ir kepti ant mažesnės ugnies, kad vidus iškeptų, o išorė nesudegtų pernelyg greitai, kas kartais taip pat gali nutikti.
Nuo ko pradėti?
Nors tai pakankamai dažnas bei tradicinis patiekalas, tačiau galima rasti įvairių jo variantų. Kadangi varškėčiai gali būti tiek kepti, tiek ir virti. Taigi, kiekvienas gali pasirinkti, kuris variantas jam priimtinesnis. O tuomet beliks kibti į darbus. Jeigu negaminate labai dažnai, tai pirmiausiai reikėtų susiruošti visus ingredientus pagal pasirinktą receptą. Dar geriau iškart pasiimti jų tiek, kiek ir reikės patiekalo gamybai. Ir tuomet beliks tik viską atlikti iš eilės kaip nurodytą. Kol galiausiai reikės tik suformuoti gražias formas iš tešlos ir pradėti kepti arba virti.
Į ką svarbu atkreipti dėmesį
Iš esmės varškėčiai gaminami pakankamai paprastai, todėl vien vadovaujantis receptu turėtų nekilti didesnių sunkumų. Tačiau yra keli niuansai, kuriuos būtų pravartu žinoti, ypač gaminant pirmus kartus. Tai būtų tešlos konsistencija. Būtent nepatyrusiems kulinarams suprasti, kokia ji turėtų būti, nėra lengva užduotis. Tačiau šioje vietoje gali labai padėti gana paprasta taisyklė. Tešla neturi lipti prie rankų, tuomet iš jos jau galima formuoti galutinė produktą. Be to, prieš kepant ar verdant dar reikėtų papildomai apvolioti gaminius miltuose. Kas užtikrins, jog jie tikrai neprilips nei prie rankų, nei prie keptuvės. Taip pat pravartu būtų neskubėti ir kepti ant mažesnės ugnies, kad vidus iškeptų, o išorė nesudegtų pernelyg greitai, kas kartais taip pat gali nutikti.
Užsakymo Nr. E-00164