Švėkšnos naujienos: Švėkšna-krašto naujienos internete
  • Aktualijos
  • Skelbimų lenta
  • Sveikinimai, Padėkos
  • Į'žvalgos
  • Šalia Mūsų
  • Įdomybės
  • Anonsai

Varškėčiai – pasigaminti juos paprasčiau, negu įsivaizduojate

10/25/2021

0 Comments

 
Picture
Daugumai šis patiekalas tikrai kelia gerus prisiminimus ir žadina apetitą. Kadangi lietuviai jį mėgsta lygiai kaip ir kitus gaminius iš varškės. Bet daugelis jų namuose gaminti nesiryžta ir mieliau pasilepina pas tėvus, senelius ar restoranuose. Tačiau iš tikrųjų nereikia ypatingų kulinarinių sugebėjimų, jog būtų galima ir savarankiškai pasigaminti ne ką prastesnį variantą. Tuo labiau, jog ir šis patiekalas nėra labai sunkus. Kadangi galimybės padaryti kažką ne taip, dėl ko niekas nesigautų, yra itin nedidelės. Ir pakanka vien tik paruošti tinkamą tešlą, kad būtų galima sakyti, jog patiekalas pavyks. O tą padaryti visuomet padės receptai.

Picture
Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju, kad išliktų

​Nuo ko pradėti?


Nors tai pakankamai dažnas bei tradicinis patiekalas, tačiau galima rasti įvairių jo variantų. Kadangi varškėčiai gali būti tiek kepti, tiek ir virti. Taigi, kiekvienas gali pasirinkti, kuris variantas jam priimtinesnis. O tuomet beliks kibti į darbus. Jeigu negaminate labai dažnai, tai pirmiausiai reikėtų susiruošti visus ingredientus pagal pasirinktą receptą. Dar geriau iškart pasiimti jų tiek, kiek ir reikės patiekalo gamybai. Ir tuomet beliks tik viską atlikti iš eilės kaip nurodytą. Kol galiausiai reikės tik suformuoti gražias formas iš tešlos ir pradėti kepti arba virti.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį

Iš esmės varškėčiai gaminami pakankamai paprastai, todėl vien vadovaujantis receptu turėtų nekilti didesnių sunkumų. Tačiau yra keli niuansai, kuriuos būtų pravartu žinoti, ypač gaminant pirmus kartus. Tai būtų tešlos konsistencija. Būtent nepatyrusiems kulinarams suprasti, kokia ji turėtų būti, nėra lengva užduotis. Tačiau šioje vietoje gali labai padėti gana paprasta taisyklė. Tešla neturi lipti prie rankų, tuomet iš jos jau galima formuoti galutinė produktą. Be to, prieš kepant ar verdant dar reikėtų papildomai apvolioti gaminius miltuose. Kas užtikrins, jog jie tikrai neprilips nei prie rankų, nei prie keptuvės. Taip pat pravartu būtų neskubėti ir kepti ant mažesnės ugnies, kad vidus iškeptų, o išorė nesudegtų pernelyg greitai, kas kartais taip pat gali nutikti.
​
Picture
Užsakymo Nr. E-00164

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    ► Netektys
    ► Ieško savų
    ► Apie Švėkšną
    ► Video galerija
    ► Foto galerija
    ► Kontaktai
    Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju, kad išliktų
    Saulės elektrinė
    Mini ekskavatoriaus ir pervežimo paslaugos tel. 8 619 17999
    www.daikra.lt
    Užkandinė ant ratų Švėkšnoje
    Picture
    https://sportuojantys.lt/
    Staliaus dirbtuvės Švėkšnoje
    Picture
    Darom patys Švėkšna
    Optutas
    www.silaineskrastas.lt
    Pauja Švėkšna
    Autoservisas Inkakliuose
    www.kestuciostilius.lt
    Taiva Švėkšna
    Profesionalus hostingas
    Švėkšnos nuotraukų albumas
    Padangų montavimas Švėkšna
    Domenų registravimas
    Muzikantas Vytautas Raibys Švėkšna
    Hostingas Serveriai.lt
    Švėkšnos naujienos

    Paremti

    ↑Į VIRŠŲ↑
 DRAUGAI / DARBO PASIŪLYMAI / ĮSTAIGOS-ORGANIZACIJOS / KONTAKTAI
Line
Nedraudžiama "Švėkšnos naujienų" paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, arba platinti medžiagą kuriuo nors pavidalu, jeigu nurodysite "Švėkšnos naujienas" kaip šaltinį (SU AKTYVIA "dofollow" NUORODA!).
© 2013-2023 SVEKSNOSNAUJIENOS.LT
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas