Švėkšnos naujienos: Švėkšna-krašto naujienos internete
  • Aktualijos
  • Skelbimų lenta
  • Sveikinimai, Padėkos
  • Į'žvalgos
  • Šalia Mūsų
  • Įdomybės
  • Anonsai

Virškinimo fermentai: kas tai, kokie jų tipai ir kaip jų gauti?

8/25/2022

0 Comments

 
Picture
Virškinimo fermentų vartojimas papildų pavidalu gali suteikti pagalbos ranką įvairiems sutrikimams gydyti. Tokiems papildams būdingas virškinimo funkcijų keitimas, didinant makro ir mikroelementų įsisavinimą bei gerinant organizmo virškinimo procesus. Be to, papildai virškinimui apsaugo nuo dujų kaupimosi, pilvo pūtimo ir kitokio patiriamo virškinimo diskomforto.

Picture
Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju, kad išliktų
​

​Virškinimo fermentų papildai taip pat vertinami gydant sutrikimus, kurie nėra konkrečiai susiję su tam tikro fermento trūkumu. Esant dažnoms virškinimo problemoms, skirtingų fermentų derinys gali būti tinkamas gydymo būdas.

Fermentai būtini praktiškai visiems organizme vykstantiems biocheminiams procesams. Sveikas gyvenimas, kaip jau galėjote suprasti, nebūtų įmanomas be fermentų.

Kiekvienai konkrečiai funkcijai yra skirtas fermento tipas, todėl kiekvienas fermentas bus atsakingas už reakcijos vykdymą tam tikroje medžiagoje (substrate) arba glaudžiai susijusių cheminių medžiagų grupėje.

Kas yra virškinimo fermentai?

Fermentus galima suskirstyti į dvi dideles grupes: metabolinius ir virškinimo. Metaboliniai fermentai veikia kaip katalizatoriai, kurie pagreitina arba sulėtina šimtus tūkstančių organizme vykstančių cheminių reakcijų. Be to, jie būtini, norint gauti energijos ir detoksikuoti.

Virškinimo fermentų tipai

​
Virškinimo fermentai išskiriami visame virškinamajame trakte ir skaido maistą, kad būtų pasisavinamos maistinės medžiagos. Yra trys pagrindinės kategorijos: amilazės, proteazės ir lipazės.

Virškinimo fermentų papildai daugiausia yra skiriami virškinimo sistemos ligoms gydyti. Ypač tie, kurie apima organus, skirtus virškinimo fermentų gamybai. Įskaitant egzokrininę kasą (kuri gamina kasos fermentus) ir plonąją žarną (kuri gamina laktazę).

Kaip gauti fermentų iš maisto?

Nors organizmas gamina fermentus, jų galite gauti ir su maistu. Daugelyje augalinės ir gyvūninės kilmės maisto karščiu.

Temperatūra nuo 48ºC sunaikina didelę dalį maiste esančių fermentų.

Virškinimo fermentų trūkumas

Virškinimo fermentų trūkumas gali sukelti: netinkamą mitybą, lėtą organizmo vystymąsi, alergines ligas, virškinimo sutrikimus (pilvo pūtimą, lėtą virškinimą, vidurių užkietėjimą, viduriavimą). Taip pat nuovargis, lėtas žaizdų gijimas, padidėjusi kūno toksemija ir medžiagų apykaitos fermentų išeikvojimas. Dėl to pablogėja įvairių organų ir kūno audinių būklė, atsiranda kepenų, tulžies pūslės, kasos hipertrofija arba kai kurių maisto produktų netoleravimas.

Užsakymo Nr. E-00245

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Picture

    Picture

    Picture

    Picture



    ► Netektys
    ► Ieško savų
    ► Apie Švėkšną
    ► Video galerija
    ► Foto galerija
    ► Kontaktai


    Tapkite „Švėkšnos naujienų“ rėmėju, kad išliktų

    Santvaros Klaipėda

    Mini ekskavatoriaus ir pervežimo paslaugos tel. 8 619 17999

    www.daikra.lt

    https://sportuojantys.lt/

    Staliaus dirbtuvės Švėkšnoje

    Pauja Švėkšna


    Autoservisas Inkakliuose

    Švėkšnos nuotraukų albumas

    www.silaineskrastas.lt


    Švėkšnos naujienos

    ↑Į VIRŠŲ↑
 DRAUGAI / DARBO PASIŪLYMAI / ĮSTAIGOS-ORGANIZACIJOS / KONTAKTAI
Line
Nedraudžiama "Švėkšnos naujienų" paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, arba platinti medžiagą kuriuo nors pavidalu, jeigu nurodysite "Švėkšnos naujienas" kaip šaltinį (SU AKTYVIA "dofollow" NUORODA!).
© 2013-2023 SVEKSNOSNAUJIENOS.LT
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas